Κωνσταντίνος Βλαχοδημητράκος
Μελέτη και υλοποίηση προκατασκευασμένων κατοικιών

Γραφείο 2310 330216
Κινητό 6993 971046
Φαξ 2310 308069

Σχεδιασμός, μελέτη και κατασκευή
οικολογικών κατοικιών

Αναφερόμαστε κατά κύριο λόγο σε προκατασκευασμένες κατοικίες με δικτυωτό ξύλινο σκελετό από αντικολλητή (βιομηχανικά επεξεργασμένη) ή και μασίφ ξυλεία, ο οποίος συναρμολογείται με ειδικού τύπου μεταλλικούς συνδέσμους, ενώ στη συνέχεια περικλείεται-επενδύεται από την εσωτερική του αλλά κι από την εξωτερική του πλευρά από ξύλινα, ειδικού τύπου, ιδιαίτερης υψηλής αντοχής ξύλινα πάνελς OSB κι ενδιάμεσα τοποθετείται μόνωση.  Δηλαδή για σπίτια από ξύλινο σκελετό-κέλυφος.  Το κέλυφος συμπληρώνεται από την ξύλινη στέγη ή το επίπεδο  δώμα.  Για το τελικό  φινίρισμα, στην εσωτερική αλλά και την εξωτερική τελική επιφάνεια των τοίχων, συνήθως τοποθετείται ενισχυμένη γυψοσανίδα ή τσιμεντοσανίδα ενώ στη συνέχεια όλες  οι επιφάνειες σοβαντίζονται και χρωματίζονται.  Ιδανικό είναι στις εξωτερικές επιφάνειες των όψεων να τοποθετείται επιπλέον και θερμοπρόσοψη.  Επίσης κατά περίπτωση οι  τοιχοποιίες μπορεί να έρθουν προκατασκευασμένες έτοιμες και να συναρμολογηθούν στο έργο.  Στην περίπτωση αυτή το κάθε τμήμα περικλείει και τμήμα του σκελετού του κτιρίου.  Και τα δύο συστήματα της κατασκευής επιδέχονται οποιαδήποτε τροποποίηση και διαμόρφωση ως προς την τελική επιφάνεια των όψεων αλλά και του εσωτερικού των τοίχων, δίνοντας στον ιδιοκτήτη τη δυνατότητα να διαλέξει διαφόρων ειδών επενδύσεις όπως πέτρα, τουβλάκι διακοσμητικό, ξύλινες επενδύσεις, διάφορες θερμοπροσόψεις κλπ.

Όλες οι κατοικίες μας είναι οικολογικές κι υγιεινές στη διαβίωση με ειδική πιστοποίηση-βεβαίωση.  Είναι απόλυτα σωστά θερμομονωμένες, με εφαρμογές βιοκλιματικών συστημάτων ενώ κατατάσσονται ως προς το βαθμό ενεργειακής τους απόδοσης στις κατηγορίες  Α ή Α+.  Επίσης είναι απόλυτα συμβατές στην εφαρμογή κατασκευαστικών λύσεων και συστημάτων ώστε να κατατάσσονται στην κατηγορία «Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης-Παθητική Κατοικία» που φυσικά είναι κι η ανώτερη κατηγορία στην κλίμακα κατάταξης, κάτι που σε μερικά χρόνια θα απαιτούν οι κανονισμοί βάση διεθνών συμβάσεων που ήδη έχουν υπογραφεί.

Το τεχνικό μας γραφείο, με δεκαπενταετή και πλέον εμπειρία κι εξειδίκευση στο σχεδιασμό και την κατασκευή τέτοιων κατά κύριο λόγο προκατασκευασμένων κατοικιών, είναι σε θέση  να προσφέρει εξαιρετικές μελέτες που εγγυώνται ασφαλή οικολογική και υγιεινή διαβίωση, καθώς και να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση τέτοιου είδους πρακατασκευασμένων, καλοφτιαγμένων, και άψογα φινιρισμένων κατοικιών διαθέτοντας κάθετη οργάνωση από τον αρχικό σχεδιασμό ως την παράδοση του κλειδιού του σπιτιού σας.  

Σε δικά μας εργοστάσια  παραγωγής κατασκευάζουμε και προκατασκευάζουμε εκτός από όλα τα φέροντα στοιχεία της κατοικίας (δηλαδή το σκελετό, τη ξύλινη τοιχοποιία-κέλυφος, τα ειδικού τύπου δάπεδα στα διώροφα, τη στέγη κλπ) ακόμα και τα παρκέ  των δαπέδων, τις ντουλάπες, τα έπιπλα κουζίνας ακόμα και ξύλινα κουφώματα αν το επιθυμείτε.

Η δυνατότητα που έχουμε για κάθετη παραγωγή προκατασκευασμένων κατοικιών αυτού του είδους, από τον αρχικό σχεδιασμό ως και την παράδοση, καθώς και η εφαρμογή των μελετών με απόλυτη ακρίβεια και σχολαστικότητα μας δίνει απεριόριστες δυνατότητες.  

Ο κατάλογος των προμηθευτών και συνεργατών μας είναι ιδιαίτερα μεγάλος και δίνει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα από μια μεγάλη ποικιλία από κουζίνες, ντουλάπες, επενδύσεις ή ό,τι άλλο σχετικό με το φινίρισμα και τον εξοπλισμό της κατοικίας.

Όμως δικιάς μας παραγωγής είναι πάντοτε ο συγκεκριμένος σκελετός της κατοικίας και τα ειδικού τύπου ξύλινα πάνελς που αποτελούν και τα δύο από τα πιο σημαντικά μέρη του κελύφους της κατοικίας, τα δάπεδα και τη στέγη.  Όλο δηλαδή το φέρον στατικό σύστημα το οποίο περιλαμβάνει και τη θερμομόνωση.

Το ιδιαίτερό μας σημείο είναι ότι προσανατολιζόμαστε πάντα προς τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και τη βιώσιμη ανάπτυξη, από τη φάση του αρχικού σχεδιασμού ως την παράδοση του σπιτιού σας.  Έχουμε μια πολύ έμπειρη μελετητική ομάδα καθώς και αρτιότατα καταρτισμένο τεχνικό προσωπικό.

Όλα σχεδιασμένα και προσαρμοσμένα στην ιδιοκτησία σας και τις ανάγκες σας.

Είμαστε οι ειδικοί να αναλάβουμε οποιαδήποτε μελέτη και κατασκευή που αφορά την προκατασκευασμένη κατοικία του συγκεκριμένου τύπου όπως και άλλων παρεμφερών.

Όλοι οι προμηθευτές των υλικών που χρησιμοποιούμε, συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, είναι εδώ και χρόνια συγκεκριμένα, πιστοποιημένα εργοστάσια παραγωγής, ώστε όλες οι  μελέτες μας, ακόμα κι αυτές  με τις πλέον αυστηρές και ειδικές προδιαγραφές, να υλοποιούνται άψογα στην κάθε τους λεπτομέρεια.

Σε συνδυασμό με το πλέον έμπειρο τεχνικό προσωπικό και την επισταμένη επίβλεψή μας κατά την κατασκευή, σας εγγυούμαστε, αλλά μπορούμε και να σας το αποδείξουμε, ότι το αποτέλεσμα θα είναι το καλύτερο τεχνικά δυνατόν. 

Μπορούμε επίσης να αναλάβουμε και μόνο τις μελέτες που απαιτούνται για την κατασκευή μιας προκατασκευασμένης κατοικίας αλλά και την έκδοση της οικοδομικής άδειας, καθώς επίσης και μόνο την κατασκευή της.  Έτσι, εάν έχετε ήδη επιλέξει την εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή της κατοικίας σας, εμείς μπορούμε να αναλάβουμε μόνο τις μελέτες που απαιτούνται αλλά και την έκδοση της οικοδομικής αδείας, αρκεί η εταιρεία που επιλέξατε να είναι πρόθυμη και σε θέση να τις ακολουθήσει.  Επίσης εάν ήδη συνεργάζεστε με κάποιο άλλο τεχνικό γραφείο ή μηχανικό ή είστε εσείς ο ίδιος μηχανικός, μπορούμε να αναλάβουμε και μόνο την κατασκευή  εφαρμόζοντας τις δικιές σας πλήρεις μελέτες.

Είμαστε πρόθυμοι για κάθε συνεργασία.

Η πείρα μεγάλου αριθμού τέτοιων κατασκευών είναι για εσάς μια επιπλέον εγγύηση για το αποτέλεσμα. Το γραφείο μας καλύπτει τα πάντα γύρω από την προκατασκευασμένη κατοικία. Δε σταματήσαμε ποτέ να ακολουθούμε τις εξελίξεις!